UMBRIE

In UmbriŽ, ook gekent als het groene hart van ItaliŽ, is het toerisme in opkomst vanwege de ongekende harmonie tussen, natuur, oudheden, historische centra, cultuur. Landelijke rust, goede voorzieningen, een onnavolgbare keuken vormen de grote trekpleister. De streek is minder toeristisch dan Toscane en dit is een pluspunt voor de meeste mensen die in deze streek op vakantie komen.

Van Zuid UmbriŽ, in dagreizen, is het ook mogelijk om Rome (wij raad aan de stad met de trein te bereiken) en andere charmante kleine steden van Noord Lazio te bezoeken (Tuscania, Tarquinia, Bagnaia, Civita Di Bagnoreggio en de meren van Bolsena, Bracciano en Vico) of Zuid Toscane (Siena, Montepulciano, Cortona, Ö.. Voor een dag aan zee: de kusten van noord Lazio en Zuid Toscane (grootendeels zandstranden) zijn vanuit zuid Umbrie in anderhalfuur autorijden bereikbaar. Van Noord UmbriŽ, in halve/dagreizen, is het ook mogelijk om Florence, Siena, Arezzo te bezoeken en veel andere kleine steden en dorpen van zuid/centraal Toscane.

Om UmbriŽ te bereiken, als u niet met uw eigen auto komt, kunt een vlucht naar Rome (luchthaven Fiumicino/Leonardo da Vinci of Ciampino voor lage kostenvluchten zoals Ryanair, Easyjet, TransaviaÖ.), Florence of Perugia nemen. Op alle luchthavens kunt u een auto huren. Vanuit de luchthavens Fiumicino/Leonardo da Vinci en Ciampino kunt u per auto in 1h-1h30 de meeste steden van zuid Umbrie bereiken.

LAZIO

Er zijn weinig streken in de wereld met zoveel culturele,  archeologische en architectonische bezienswaardigheden als de Italiaanse regio Lazio.  Dat is in eerste instantie gelegen in de onuitputtelijke bron van bezienswaardigheden in de stad Rome. Maar ook in andere delen van Lazio is er veel te zien. Daarbij komt voorts nog dat Lazio in het Westen begrensd wordt door de Middellandse Zee met zijn kristalheldere kleuren en talrijke eilanden en naar het Oosten toe door bergketens van de Apenijnen, ver boven de 2000 meter. In Lazio komen natuur en cultuur dan ook  op alle manieren tezamen. Te weinig bekend is dat Lazio ook een regio is die diverse prachtige meren heeft. De meren van Bracciano, Bolsena en Vico om de belangrijkste voorbeelden te noemen. Meren die een overvloed van watersport toelaten in afwisseling met bezoeken  aan steden, dorpjes en berggebieden. Zonder uitzonder gemakkelijk te bereiken. En eenmaal bij de meren is het ook gemakkelijk dagtochtjes per auto te maken.

De stad van Rome heeft 2 luchthavens: Rome Fiumicino/Leonardo da Vinci en Rome Ciampino voor lage kostenvluchten zoals Ryanair, Easyjet, Transavia. Op beide luchthavens kunt u een auto huren.

Als u een vakantiehuis nabij Rome huurt raaden wij aan om een auto te huren om volop van uw vakantie te genieten. Om, vanaf de vakantiewoningen, de stad van Rome te berijken raaden wij aan het openbaar vervoer te gebruiken.

Als u een appartement in de stad van Rome huurt, dan is een huurauto niet aanbevolen. Het is mogelijk om de woningen te bereiken vanaf luchthaven Rome Fiumicino/Leonardo met taxi of trein+metro en vanaf luchthaven Rome Ciampino met taxi of bus+metro.

TOSCANE

Toscana is zeer bekend bij toeristen zodat een presentatie bijna niet nodig is. Terecht natuurlijk, aangezien Toscane makkelijk is om van te houden. Toscane biedt een bekoorlijk landschap met glooiende heuvels, wijngaarden, olijfbomen, zonnebloemen en rijen cipressen. De vele natuurgebieden in Toscane worden gekenmerkt door een serene rust en de gevarieerde, mooie natuur. Minder bekend zijn de schitterende stranden aan de Tyrrheense kust, grenzend aan een azuurblauwe zee. De eeuwenoude cultuur is overal voelbaar. Steden als Florence, Pisa, Siena en het 13e eeuwse San Gimignano zijn hier het bewijs van. De Chianti-streek is ook wereldberoemd om zijn wijn. Toscane is binnen een dag rijden uit Nederland en Belgie bereikbaar. Vliegvelden in Toscane: Florence en Pisa (op beiden is autoverhuur aanwezig). Naast de bekende steden zijn er overige kleine dorpjes die wij adviseren te bezoeken: Anghiari - Buonconvento - Castelfranco di Sopra - Cetosa - Coregli Antelminelli - Cutigliano - Giglio Castelli - Montefioralle - Montescudaio - Pitigliano - Poppi - San Casciano dei Bagni - Scarperia - Sovana - Suvereto

De mooiste steden van Toscane:

Florence Weinig steden ter wereld kunnen wedijveren met de schoonheid van Florence. Wat betreft hetaantal kunstschatten en gebouwen uit derenaissance periode is Florence zelfs uniek. Het is onmogelijk om de stad tijdens ťťn enkele stedentrip of vakantie te leren kennen. Het is dan ook aan te raden om een selectie van de mooiste en beroemdste bezienswaardigheden samen te stellen en daarnaast volop te genieten van het aangename en bruisende stadsleven. Florence is ook eendrukke stad, vaak vol met toeristen die allemaal tegelijk de topattracties willen bezoeken. Plan uw bezoek aan de stad dus goed. 

Siena Een middeleeuwse stad op een heuvel, gedomineerd door het silhouet van de Duomo, waar je lekker door de kleine smalle straatjes kunt dwalen. Het intieme karakter van het stadje wordt echter twee keer per jaar danig verstoord als de beroemde Palio, paardenrace, plaatsvindt.

Pisa kennen we allemaal wel van die wereldberoemde scheve toren. Maar de stad heeft meer te bieden dan dat alleen. Er zijn niet zoveel steden die zo tot de verbeelding spreken als Pisa. In de middeleeuwen was Pisa lange tijd een belangrijke haven-en handelsstad. Die bloeiperiode heeft er zeker haar sporen nagelaten. Denk alleen al aan de formidabele gebouwen op het Campo dei Miracoli, het Veld der Wonderen. Naast de toren vind je er de magistrale Dom, de grootste doopkapel ter wereld en het schitterende Camposanto.

Lucca Het lieflijke en vrijwel vlak gelegen stadje Lucca is een belangrijke toeristische topper in Toscane. Het plaatsje is omringd door een nog geheel in tact zijnde 4 km lange middeleeuwse stadsmuur waarop u relaxt kunt wandelen of fietsen. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Piazza Anfiteatro.     

Arezzo Kent een bloeiende sieradenindustrie en wordt daarom ook wel La cittŗ d'oro genoemd. Ondanks de herstelwerkzaamheden na de tweede wereldoorlog, ademt het stadje een middeleeuwse sfeer uit.

Sluit venster